čtvrtek 14. března 2013

BRATRSTVO ZLA



ČÁST JEDENÁCTÁ


To ráno, když Elizabeth otevřela oči, byla zapálená a vášnivá. Vylezla ze stanu a podívala se na oblohu, ale bylo vidět sotva na krok. Hustá mlha proplouvala okolím. Jak důstojník uviděl Elizabeth, vydal se za ní. ,,Má paní, mám vzbudit vojáky?‘‘
,,Jistě, hned jak bude vojsko celé, vyrážíme. Jo a ještě něco, chci koně, chci velkého nebojácného koně.‘‘ Důstojník přikývl, uklonil se a odešel.
Elizabeth se šla převléct do brnění. Muži přinesli truhlu, v níž bylo brnění velitele. Hnědé, vysoké, šněrované boty s chrániči na kolenou. Prsa kryl ozdobný ženský zlatý náprsník. Drátěná ramínka z náprsníku vedla až pod ramenní chránič. Břicho koženého brnění bylo zakryto zlatou drátěnou košilí. Kožené, úzké kalhoty zastrčené do vysokých bot lemovaly Elizabetinu štíhlou postavu. Ze zlaté přilby s beraními zlatými rohy jí vlály vlasy a jejich konečky se ztrácely v nekonečné mlze.
Pochodující vojsko směrem k Elizabeth začalo postupně klekat na zem. Před její krásou, velikostí a mocnou sílou. Byla to slast, v tom okamžiku měla ve svých rukou celý svět, ležel jí u nohou. Ze zadních řad vyběhl voják držící bělouše. Krk nesl vysoko nad tělem. Vykračoval tak vznešeně a proto si byli z Elizabeth tak podobní. ,,Evil, má paní, chytili jsme ho v jedné vesnici. Lidé se ho báli, protože jim vše ničil. Říkali mu Černý Sníh.‘‘ Zašeptal. ,,Myslím že jeho přezdívku mu ponechám.‘‘ převzala oprať od vojáka. ,,Nikdo na něm neseděl‘‘
,,Čas to změnit!‘‘ Elizabeth na něj vyskočila a pevně se ho chytila třísly. Kůň vytřeštil oči a vyzdvihl svůj krk ještě výš. Přešlapoval na místě, ale o nic se nepokusil. ,,Jakto, že je tak krotký?!‘‘ řekl udiveně velitel.,, Protože ví, kdo je tu pán.‘‘ Řekla povznešeně Elizabeth. ,,Vpřed!‘‘ Celé vojsko vyšlo najednou a pod stovkou nohou se třásla zem. Neponičené nezůstalo ani stéblo trávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

děkuji za koment a přeji příjemnou zábavu melounci ;)